Activiteiten / Nieuws

Terug naar Activiteiten / Nieuws
03 jun 2019

Officiële Inhuldiging van de Jan Vertonghen Foundation Playground op het dakterras van het Koningin Mathilde Ziekenhuis!

Op 3 juni 2019 opende Jan Vertonghen de eerste Jan Vertonghen Foundation Playground in een ziekenhuis! :-­)

Voor patiëntjes is spelen, sporten en bewegen niet altijd even makkelijk. Om dit toch zo aantrekkelijk en leuk mogelijk te maken, werd een interactieve voetbalmuur geïnstalleerd op het dakterras van het Koningin Mathilde Moeder-­ en kindcentrum.

De Jan Vertonghen Foundation en het UZA zetten zo samen in op de revalidatieprogramma’s van chronisch zieke kinderen. De nadruk ligt voornamelijk op oncologische patiënten en diabeten. De nieuwe playground zal worden ingezet voor de revalidatie/beweging programma’s bij deze kinderen. Uiteraard kunnen ook alle andere patiëntjes gebruik maken van onze playground.

Zieke kinderen moeten de kans krijgen om te spelen, sporten en bewegen, want elk kind is bijzonder!

Beweging en revalidatie wordt dankzij de Jan Vertonghen Foundation Playground een stuk leuker! Zelfs kinderen die normaal gesproken liever binnen achter de spelcomputer zitten, worden gestimuleerd om te bewegen. Door de unieke locatie, op het dakterras van het Koningin Mathilde Moeder- en kindercentrum, biedt het een fijne speelplek in de frisse buitenlucht. Zo kunnen de patiëntjes hun zorgen vergeten, al is het maar voor even.

De interactieve voetbalmuur heeft 16 lichtgevende vlakken. Deze meten wanneer ze met een bal geraakt worden. De voetbalmuur beschikt dus over een snelheidsradar die de kracht van een schot meet. Met één druk op de knop kan gekozen worden voor verschillende spellen, die uitdagend blijven door levelopbouw en een sterk competitie-element. Via de 3G‐verbinding worden doorlopend nieuwe spellen geüpload. Bewegen is nog nooit zo leuk geweest!

Pers