PERSBERICHT - Rode Duivel Jan Vertonghen opent interactieve playground in Lanaken

PERSBERICHT

WOENSDAG 26 OKTOBER 2022

 

Rode Duivel Jan Vertonghen opent interactieve playground in Lanaken

 

Woensdag 26 oktober zakte recordinternational Jan Vertonghen af naar het Sportpark Montaignehof in Lanaken om de playground te openen die zijn foundation en de gemeente Lanaken samen hebben aangelegd. Vele jeugdspelers waren erbij om één van hun idolen te ontmoeten.

 

Op de playground kan je voetballen, handballen, basketballen en hockey spelen. Er is zelfs een interactieve balmuur. Die bestaat uit 16 vlakken die oplichten en geluid geven wanneer ze geraakt worden. Met een druk op de knop kan je eenvoudig een spel kiezen. Het terrein is voorzien van 4 kleine doeltjes, 2 handbaldoelen en 2 basketbalringen. De ondergrond is van kunstgras en het terrein is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

 

Schepen van Jeugd, Astrid Puts: “We hebben met de playground, de Finse piste, het bmx-parcours en het skatepark een plaats gecreëerd waar jongeren gratis kunnen sporten. Iedereen op een toffe manier in beweging houden, dat is ons doel. En het heeft succes. Dat Jan Vertonghen in eigen persoon naar Lanaken afzakt voor deze opening is extra bijzonder voor de jongeren.”

 


Stimuleren om buiten te spelen

 

Met het openen van playgrounds in samenwerking met steden en gemeenten, wil de Jan Vertonghen Foundation kinderen stimuleren om meer buiten te sporten, te spelen en te bewegen. De playgrounds zijn aangepast aan de huidige interesses van de jeugd en nodigen uit tot actie en reactie tijdens het spelen. Interactiviteit wordt gekoppeld aan lichaamsbeweging.

 

Jan Vertonghen: “Met de Foundation wil ik mee helpen bouwen aan een wereld die kinderen in staat stelt hun volle potentieel te benutten. Een omgeving waarin kinderen samen kunnen sporten en spelen ongeacht leeftijd, geslacht, fysieke of mentale beperkingen. Een plek waarin elk kind zich bijzonder kan voelen. Ik ben dan ook heel blij dat we met gemeente Lanaken de handen in elkaar hebben geslagen om deze playground voor de kinderen van Lanaken open te stellen.”

 

Naast Lanaken zijn er ook interactieve playgrounds in Temse, Niel, Berlare, Assenede, bij het Koningin Mathilde Moeder- en kindcentrum van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen en bij het CHC Montlégia ziekenhuis in Luik.

 

Locatie in Lanaken: Sportpark Montaignehof, Montaignehof 1, 3620 Lanaken