Activiteiten / Nieuws

Terug naar Activiteiten / Nieuws
01 jun 2024

Trotse partner van het EACD sportfestival!

Bij de Jan Vertonghen Foundation kijken we met trots terug op het EACD+ Sportfestival, waar sport, inclusie en plezier samensmolten tot een onvergetelijke dag. Geïnspireerd door eerdere successen van Futbalista en CP+Foot Festivals, hebben we samen met onze partners een bijzondere nadruk gelegd op voetbal.

Mede dankzij onze bijdrage kregen kinderen met cerebrale parese en andere neuromotorische beperkingen, de kans om hun liefde voor voetbal te ervaren.

 

Hoogtepunten

Éen van de hoogtepunten was de primeur van frame football in België, waarmee we een belangrijke stap hebben gezet naar meer inclusiviteit binnen het voetbal. Deze variant is specifiek voor kinderen die niet zonder looprek kunnen stappen; We hinken daar wat achterop want in Nederland en Engeland wordt dit al langer aangeboden.

Het absolute hoogtepunt van de dag was de historische wedstrijd tussen het nationale CP-team en de Nederlandse U18-spelers, mogelijk gemaakt door partners als VoetbalVlaanderen, Niemand Buitenspel, RBFA, KNVB, en Passen Voetbal. Ook wij, als Jan Vertonghen Foundation, zetten ons in voor een inclusieve sportwereld.

We willen alle deelnemers, supporters en partners bedanken voor hun bijdrage aan deze onvergetelijke dag. Samen laten we zien dat voetbal voor iedereen is!