“Elk kind is bijzonder”

 

Jan Vertonghen over zijn Foundation

Jaren geleden was ik op bezoek in het Amsterdamse ziekenhuis VUmc, dat op de twee bovenste verdiepingen een prachtige speelstad voor patiënten heeft gebouwd, VUmc Kinderstad. Wat ik daar zag, liet mij niet meer los: al die ernstig zieke kinderen die te midden van het speelgoed, de knuffels en de spelletjes weer even zorgeloos kind konden zijn. Ik nam me toen voor mij daar zelf ook ooit voor in te zetten.

Ik heb ervoor gekozen om de Jan Vertonghen Foundation te lanceren rond mijn 100ste interland, als Rode Duivel, voor België.

De Foundation is voor mij een bijzondere manier om stil te staan bij het geluk dat me als voetballer te beurt valt en op deze manier iets terug te kunnen doen voor alle steun die ik tijdens mijn voetbalcarrière van België heb gekregen. Ik ben nu zelf vader van drie gezonde kinderen en ik kan me geen beter doel voorstellen dan me in te zetten voor die kinderen die door een mindere periode gaan.

Onze Visie

Een wereld die kinderen in staat stelt hun volle potentieel te benutten. Een wereld waarin kinderen kunnen samen spelen en dit ongeacht leeftijd, afkomst, geslacht, fysieke of mentale beperkingen.

Onze doelstelling

Een wereld creëren waarin elk kind zich bijzonder voelt.

De Jan Vertonghen Foundation wil zoveel mogelijk kinderen aanzetten tot spelen, bewegen en creatief zijn. We willen het beste uit elk kind halen, want elk kind is bijzonder.

De Jan Vertonghen Foundation wil ook bereiken dat in elk ziekenhuis in België kinderen worden aangemoedigd om steeds het beste uit zichzelf te halen en zich aanvaard en verbonden te voelen met de maatschappij. Zij zijn zoveel meer dan hun ziekte, zij blijven bijzonder!

Daarnaast zal de Foundation ook jaarlijks leuke activiteiten organiseren voor zieke, mindervalide en behoeftige kinderen.

Wanneer kinderen de kans krijgen om zich af en toe gewoon weer kind te voelen en plezier te maken, ongeacht hun fysieke of mentale beperkingen, komt dat hun welzijn ten goede. Wij zetten ons in!

Het beste uit elk kind halen is ons streefdoel, want elk kind is bijzonder!

Values

De kernwaarden van de Jan Vertonghen Foundation zijn:
RESPECT
SOLIDARITEIT
PLEZIER
GEMEENSCHAP

Bestuur

  • Jan Vertonghen
  • Laetitia Mbenza
  • Frederic Lenders
  • Jeff Cavens
  • Piet Den Boer
  • Marcel Dubourg
  • Elodie Ouedraogo