Ziekenhuizen

De kinderen

Ieder jaar komen duizenden jonge kinderen in het ziekenhuis terecht: weg van thuis, school en vriendjes en vaak angstig voor alles wat er om hen heen gebeurt. Tijdens hun ziekenhuisopname wordt er uiteraard veel aandacht besteed aan de medische diagnosestelling en verzorging. Maar we mogen en willen het kind achter de ‘ziekte’ niet vergeten.

Wat is er nu mooier dan al die kinderen even te laten ontsnappen, ze te doen vergeten dat ze ziek zijn en tonen dat ze erbij horen. Gewoon, door ze te laten spelen en hen aan te moedigen om steeds het beste uit zichzelf te blijven halen. Kinderen hebben, ondanks hun ziekte of langdurig ziekenhuisverblijf, nog veel creativiteit in zich. Laten we dus de nadruk leggen op hun persoonlijke expressie en zo hun levensvreugde weer vergroten. Wij zetten ons in!

In samenwerking met ziekenhuizen in héél België zullen wij oproepen lanceren aan al deze kinderen om het beste van zichzelf te tonen door eigen kunstwerkjes te maken, telkens rond een bepaald thema. Het hele jaar door zullen wij voor hun inzet mooie prijzen uitreiken. Het beste uit elk kind halen is ons streefdoel, want elk kind is bijzonder!

Daarnaast willen wij ziekenhuizen aanmoedigen om creativiteit bij kinderen te stimuleren en om kinderen meer in beweging te krijgen. Initiatieven die ziekenhuizen hierin nemen willen wij graag ondersteunen.

Wil uw ziekenhuis zich mee inzetten? Contacteer ons

 • Koningin Mathilde Ziekenhuis

  De Jan Vertonghen Foundation en het Koningin Mathilde Moeder-­ en Kindcentrum van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA) slaan de handen in elkaar!

  De kinderen van het Koningin Mathilde Moeder- en Kindcentrum -­ UZA zullen in samenwerking met fotograaf Nicolas Sonnet kunstwerkjes maken voor de Jan Vertonghen Foundation 🙂

  Door de kinderen de kans te geven om zich creatief uit te drukken worden ze aangemoedigd om, ondanks hun ziekte, het beste uit zichzelf te blijven halen.

  De kunstwerkjes zullen door ons worden geveild en met de opbrengst zullen wij een interactief sport- en speeltoestel plaatsen op het dakterras van het Koningin Mathilde Ziekenhuis.

  Zo zullen we, al spelenderwijs, bewegen en revalideren bevorderen bij de kinderen.

  Op die manier gaan de kinderen er niet alleen fysiek, maar ook mentaal op vooruit. Ook voor de begeleiders is het fijn om de kinderen op een leuke manier, elk op hun eigen tempo, te kunnen helpen om stap voor stap vooruitgang te boeken.

  Het beste uit elk kind halen is dan ook ons gezamenlijk doel, want elk kind is bijzonder!

  We zijn zeer blij met dit mooie project en bedanken het Koningin Mathilde Ziekenhuis voor de samenwerking.

  Koningin Mathilde Moeder- en kindcentrum