Activiteiten / Nieuws

Terug naar Activiteiten / Nieuws
26 aug 2023

Sportdag Jan Vertonghen Foundation - Versalof - SK Steenhuffel

Hoog bezoek in Steenhuffel, want Rode Duivel Jan Vertonghen maakte zijn opwachting op de Steenhuffelse voetbalvelden, in de schaduw van Kasteel Diepensteyn. De Jan Vertonghen Foundation organiseerde samen met Versalof en voetbalclub SK Steenhuffel een sport- en spelnamiddag waar kinderen tot 12 jaar aan konden deelnemen. We willen met de Foundation zoveel mogelijk kinderen en jongeren aanzetten tot spelen en bewegen, zegt Jan Vertonghen. We willen het beste uit ieder kind halen, ongeacht zijn of haar fysieke en/of mentale beperkingen, want elk kind is bijzonder.

In Steenhuffel konden vandaag een honderdtal kinderen samen met Jan Vertonghen genieten van een geslaagde sport- en spelnamiddag. De kinderen konden kennis maken met allerlei soorten spelvormen, waar er best enkele innovatieve te ontdekken waren. Zo was er een interactieve speelmuur, de Yalp Sutu, met drukgevoelige panelen die bewegingen  registreren en die met auditieve en visuele instructies de kinderen uitdaagt om te mikken op de lichtgevende vlakken.

“Net zoals Jan met zijn foundation iets wil terug doen voor alle steun die hij in ons land ervaart tijdens zijn voetbalcarrière, willen wij ook iets teruggeven aan de lokale gemeenschap”, zeggen de broers Sarens van Versalof. “Het is voor velen helaas om verschillende redenen (medisch, financieel,…) niet evident om deel te nemen aan een sportbeleving. Met dit initiatief probeerden we elk kind een fijne namiddag te bezorgen.”

Aan het einde van de sportdag ontving elke deelnemer een medaille van Jan Vertonghen en uiteraard kon ook een foto met Jan niet ontbreken. Eén gelukkige deelnemer won bovendien een gehandtekend voetbaltruitje van Vertonghen. 🙂