Activiteiten / Nieuws

Terug naar Activiteiten / Nieuws
18 okt 2019

Stripalbum “Vertonghen & Co” ten voordele van de “Jan Vertonghen Foundation”

Vrijdag 18 oktober verschijnt “Vertonghen & Co” het vierde album rond het gekste voetbalteam van het land nl.”Pinanti/ United“.
Ook nu weer staat het boordevol knotsgekke gags voor strip­‐ en/of voetbalfans van 7 tot 77 jaar.
De wel zeer herkenbare toekomstige voetbalsterren zorgen ervoor dat de lach van de lezer nooit buitenspel staat!

Per verkocht album zal er 1€ geschonken worden aan de Jan Vertonghen Foundation! :‐)

Technische fiche album
Verkoopprijs: 7.95€
aantal pagina’s: 48
EAN­‐code: 9789491366512
Dossier : het album bevat ook enkele pagina’s met informatie over de Jan Vertonghen Foundation opgeluisterd met tekeningen van Charel Cambré.

De auteur
Charel Cambré (°1968) wist al zeer vroeg dat hij tekenaar zou worden. Al in zijn jonge jaren kribbelde hij fervent op bierviltjes in het café van zijn ouders en hij startte zijn artistieke carrière aan de Kunsthumaniora in Lier.
Daarna studeerde hij Animatiefilm aan het KASK te Gent. Hoewel hij ook aan enkele Belgische producties heeft meegewerkt, werkte hij voornamelijk aan buitenlandse tekenfilms.
Daarna rolde hij in de stripwereld en begon hij in 1993 aan de reeks Streetkids, die tien jaar lang in het Suske en Wiske weekblad verscheen. Enkele jaren later begon Cambré aan zijn eigen strip Jump, dat de vreemde avonturen van drie hippe vrienden volgt.
Daarna maakte hij o.a. een strip rond de familie Pfaff, leverde hij scenario’s en tekeningen voor studio 100 en maakte hij deel uit van Studio Vandersteen.
Tegenwoordig oogst hij veel succes met o.a. reeksen als Amoras, een volwassen herwerking van Suske en Wiske, Robbedoes special en Filip & Mathilde.

De uitgever
Uitgeverij Indruk is een project van Claudia Boden en Alex De Meester, eigenaars van Stripwinkel Alex.
Het fonds is grotendeels opgebouwd uit vertalingen van Franse strips maar ook kwalitatieve strips van eigen bodem vinden er onderdak.

Verkooppunten
De albums zullen o.a. te koop aangeboden worden via stripwinkels, Standaard boekhandel, Carrefour, Carrefour market, Delhaize, Fun, Mediamarket en Fnac en op de Antwerpse boekenbeurs.
Koopt u uw album op de boekenbeurs, dan doet u automatisch mee aan onze wedstrijd en maakt u kans op een door Jan Vertonghen gesigneerde shirt of voetbal!

Super bedankt om ons te willen steunen!

Uitslag wedstrijd “Vertonghen & Co”
Op de laatste dag van de boekenbeurs werd de wedstrijd urne geledigd en heeft Jan Vertonghen, uit de honderden deelnemingsformulieren, 3 winnaars geloot.

De gelukkige winnaar van een door Jan gesigneerd shirt is;
Chome Julian – 2630 Aartselaar

Volgende deelnemers zijn de gelukkige winnaars van een door Jan gesigneerde voetbal;
Verdonck Ben – 2440 Geel
Wellens Branko – 2800 Mechelen

Graag willen we ook alle andere deelnemers bedanken voor de aankoop van het album en hun steun aan de Jan Vertonghen Foundation!

Pers